Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Ledenraadpleging akkoord dubbele bemensing na 22:00 uur

22 februari 2016 van 09:00 tot 16:00

VVMC gaat ledenraadplegingen houden!

Na het verschrikkelijke incident in Landgraaf waarbij een Duitse collega is neergestoken heeft de VVMC bij de directie aangegeven een versnelling te willen van de invoering van dubbele bemensing op alle treinen na 22.00 uur. Na een drietal lange onderhandelingssessies heeft de VVMC besloten om het voorstel van de directie (versneld invulling geven aan de afspraken uit het akkoord van maart/april 2015) voor te leggen aan haar leden. Het gaat om het volgende punten:

1. NS zal een versnelling brengen in de uitvoering van de afgesproken maatregelen over dubbele bemensing van treinen op donderdag t/m zaterdag na 22.00 uur.

2. NS zal binnen twee weken een opdracht geven om 140 fte aan hoofdconducteurs te werven. NS verwacht dat deze medewerkers uiterlijk Q2 2017 operationeel inzetbaar zijn. Met deze medewerkers wordt dubbele bemensing zo snel als mogelijk op donderdag t/m zaterdag na 22.00 uur tot en met de laatste reguliere trein op alle reizigerstreinen gerealiseerd.

3. Daarnaast zal NS versneld een maatregel treffen voor de treinen op zondag t/m woensdag na 22.00 uur. NS spreekt met bonden (op dit moment FNV en CNV) af om voor deze avonden flexibele teams in te zetten.

4. Het Ministerie van Infrastructuur en Milieu heeft zich bereid getoond om de benodigde financiële middelen voor onder 3 beschreven maatregel beschikbaar te stellen.

5. Deze financiële middelen stellen NS in staat om vervolgens binnen twee weken een opdracht te geven om 60 fte aan V&S medewerkers te werven. NS verwacht dat deze medewerkers uiterlijk Q2 2017 operationeel inzetbaar zijn. Met deze medewerkers worden, door middel van inzet van flexteams, extra controles op zondag t/m woensdag na 22.00 uur t/m de laatste reguliere trein gerealiseerd.

6. NS en bonden (nu FNV en CNV) zullen gezamenlijk een extern onderzoeksbureau de opdracht geven om een methode te ontwikkelen om de effecten van elk van de maatregelen te meten. NS en bonden (nu FNV en CNV) stellen gezamenlijk KPI’s vast om te zien of de genomen maatregelen effectief zijn.

7. Eind 2018 vindt met alle betrokken partijen evaluatie van de maatregelen plaats. Tussentijds worden meetmomenten ingebouwd om de effectiviteit van deze maatregelen te monitoren. Dit wordt besproken in het reguliere overleg tussen NSR directie en bonden.

8. Voor de tussenliggende periode zal worden bekeken hoe met andere tijdelijke maatregelen, zoals bijvoorbeeld extra ingangscontrole door inzet van beveiligers, al interventies kunnen worden gedaan. Deze plannen worden via de regulier processen met de medezeggenschap besproken.

De VVMC hecht er grote waarde aan om van haar leden te horen of bovenstaande punten voldoende zijn om verder te praten met de NS. Wij gaan een schema opstellen over de standplaatsen die wij bezoeken in het kader van de ledenraadpleging. Dit laten we jullie z.s.m. weten.

Met vriendelijke groet

Wim Eilert
Bestuurder VVMC

Gegevens

Datum:
22 februari 2016
Tijd:
09:00 tot 16:00

Organisator

Locatie

Station Amsterdam Centraal
Stationsplein 15
Amsterdam, 1012AB Nederland
+ Google Maps