Diensten

Persoonlijke belangenbehartiging

Als individu kan je het gevoel hebben dat je er soms alleen voor staat. Juist in deze gevallen helpt en ondersteunt de VVMC je waar nodig. Wij zijn dé specialist binnen de spoorsector. We staan naast je op de werkvloer, dus we weten precies wat er speelt. We komen op voor individuele belangen, maar vechten ook voor de sector als geheel. Voor én met elkaar. Staat jouw standplaats niet in de lijst, neem dan contact op met ons secretariaat op telefoonnummer: 013-5802768. Zij brengen je dan in contact met een Persoonlijk Belangenbehartiger.

De kracht van de VVMC

Jouw probleem is groot genoeg

Het probleem van één persoon kan voor een werkgever klein zijn, ook al zijn de gevolgen voor jou groot. De VVMC gebruikt zijn slagkracht als categorale vakbond om je vuist te vergroten. Jouw probleem is ons probleem.

We behandelen je als persoon, niet als dossier

We werken met ruim 30 persoonlijk belangenbehartigers. Hierdoor hebben we de ruimte om iedereen bij elk probleem te kunnen helpen. Je kunt op ons bouwen.

Voor iedereen de juiste oplossing

We hebben de afgelopen jaren voor veel hete vuren gestaan. Deze ervaring heeft ons het volgende geleerd: met persoonlijke begeleiding en voldoende aandacht kunnen we elk probleem het hoofd bieden. Ook dat van jou.

Zo kunnen we je helpen

Misschien is er een misverstand ontstaan over een verlofregeling of zit je in een situatie waardoor je meer verlof op moet nemen dan is toegestaan. Dan kun je de hulp inschakelen van onze Persoonlijk Belangenbehartigers.

Als je te maken hebt met een bedrijfsongeval komt er veel op je af. Misschien is je iets overkomen of heb je onverhoopt iets veroorzaakt. Onze Persoonlijk Belangenbehartigers ondersteunen je in alle lopende geschillen, zodat jij je kan focussen op het geestelijke en lichamelijke herstel.

Is er een meningsverschil over je verzuim? Ook dan kunnen onze Persoonlijk Belangenbehartigers je bijstaan. Tijdens het gehele proces van re-integratie zullen zij je bijstaan met advies en zullen ze delen van het proces van je over kunnen nemen.

Als je ziek bent geworden heb je alle energie nodig om aan je herstel te werken. Conflicten op het werk kun je er dus niet bij hebben. Onze Persoonlijk Belangenbehartigers kunnen veel zorgen wegnemen door dit proces (deels) van je over te nemen.

Conflicten over functioneren kunnen in de eerste plaats je werkbeleving aardig op de proef stellen, maar het kan ook nog eens een reden zijn tot het beëindigen van je dienstverband. Wil je dus bijgestaan worden tijdens een arbeidsconflict? Dan zullen we onze Persoonlijk Belangenbehartigers voor je laten werken.

Ben jij het niet eens met de aangeboden ontslagvergoeding of sta je op het punt onterecht ontslagen te worden? Onze Persoonlijk Belangenbehartigers kunnen je bijstaan in dit conflict. Zij hebben de kennis en informatie om je in dit proces optimaal te ondersteunen.