Signalen

We gaan door!

Arbeidsomstandig- heden en CAO

Beste vakbondsleden,

 

We gaan door met actie voeren voor een nieuwe betere CAO Multimodaal. Na de succesvolle acties in Friesland, Groningen en op de Vechtdallijnen hebben de bonden nu acties gepland in de Achterhoek en Rivierenland, Dordrecht, Limburg en Twente. De werkgevers zijn blijkbaar nog niet in staat om tegemoet te komen aan de eisen zoals deze verwoord waren in het ultimatum. De kosten voor energie en het dagelijks levensonderhoud blijven hoog. Daar hebben alle medewerkers mee te maken. De inflatie is nog steeds heel hoog, maar Arriva en Keolis vertikken het tot nu toe om hun eigen medewerkers te compenseren terwijl dat in andere sectoren wel gebeurt. Schandalig! En ondertussen wordt er wel van je verwacht dat je met de huidige bezettingsproblemen extra werkt. We kunnen helaas niet anders concluderen dat Arriva en Keolis hun medewerkers keihard laten vallen en het simpelweg verdommen om goede afspraken te maken over de werkdruk en de loonparagraaf.

En dan zit er maar 1 ding op: doorgaan met de acties! Na een korte onderbreking tijdens de feestdagen in december pakken we nu de draad weer op. De bonden hebben de volgende actiedagen gepland:

13 januari 2023 Trein Twente. Trein en bus in de Achterhoek en Rivierenland.

16 januari 2023 Trein DMG Dordrecht.

 

Ten aanzien van acties in Limburg: Wij hebben deze week overleg met onze leden in Limburg over de actieplanning. Zodra hier duidelijkheid over is, informeren wij jullie zo spoedig mogelijk

De aanzeggingsbrief naar de werkgevers is er inmiddels uit en dat betekent dat we ons gaan opmaken voor een volgende ronde acties. Uiteraard volgt er nog nadere informatie naar de medewerkers over inschrijflocaties etc. We gaan door met het strijden voor een goede CAO, we stropen met elkaar de mouwen op en knokken voor goede afspraken over de werkdruk en het loon!

Met vriendelijke groet,

Wim Eilert

Sijtze de Bruine

Edwin Kuiper

Meer binnen dit onderwerp

Signalen

Solidariteit 3 minuten aktie

Sociale- en Spoorwegveiligheid
Signalen

Rijdend Personeel aangevallen in trein bij Den Haag HS

Sociale- en Spoorwegveiligheid
Signalen

Bouwplaats Hoofddorp Opstel

Sociale- en Spoorwegveiligheid
Signalen

Rondgang VVMC nieuw onderhandelingsresultaat NS cao 1 januari 2024 / 1 maart 2025

Arbeidsomstandig- heden en CAO
Signalen

In de vroege ochtend van vrijdag 29 maart jl. hebben bonden opnieuw een CAO resultaat met NS bereikt.

Arbeidsomstandig- heden en CAO
Signalen

Terug naar de onderhandelingstafel.

Arbeidsomstandig- heden en CAO
Bekijk meer