Signalen

Retour afzender!

Arbeidsomstandig- heden en CAO

Retour afzender!

Tilburg, 18 januari 2021

De verontwaardiging en de boosheid over het alternatieve kerstgeschenk was groot onder onze leden. Een kerstgeschenk wordt gezien als een stukje waardering voor de inzet van het afgelopen jaar. Een kerstgeschenk is niet bedoeld om door te geven. En toch had NS wel dat idee. De twee 1e klas dagretour tickets kun je, volgens NS, aan iemand geven. Zelf heb je ze ook niet nodig omdat de NS-medewerkers vrij vervoer hebben.

De verontwaardiging en boosheid hebben er toe geleid dat veel medewerkers het kerstgeschenk niet wilden accepteren. Sommigen hebben het direct terug-gestuurd naar NS, sommigen hebben het naar een goed doel gestuurd en sommigen hebben het naar ons gestuurd. Allemaal prima. De VVMC snapt de verontwaar-diging en boosheid en wil dat, samen met de naar ons gestuurde kerstgeschenken, overbrengen aan Marjan Rintel.

De medewerkers zijn niet alleen verontwaardigd en boos over het kerstgeschenk. Het begon eigenlijk vorig jaar al bij het Pact dat door onze achterban massaal werd afgewezen. NS probeerde de medewerkers en de bonden in het Pact te naaien. Verscheidene malen werd er door NS geprobeerd om voorstellen uit het Pact alvast in te voeren. Tegen de wil in van de COR is er een dure externe COO benoemd en als klap op de vuurpijl werden de mensen van de werkvloer voor azijnpissers uitgemaakt door een manager Stations. Om zo maar even een paar gebeurtenissen te noemen.

Wij hebben Marjan Rintel inmiddels gevraagd wanneer wij langs kunnen komen om de naar ons doorgestuurde kerstgeschenken te overhandigen. Uiteraard met een boodschap erbij. Wij hebben nog geen reactie van haar ontvangen.

Met vriendelijke groet,

Rob de Groot | Vakbondsbestuurder VVMC
Wim Eilert | Vakbondsbestuurder VVMC

Meer binnen dit onderwerp

Signalen

Vakbonden in gesprek met directie V&S over situatie en werksfeer Amsterdam Centraal 1e stap is gezet!

Sociale- en Spoorwegveiligheid
Signalen

Hoe staat het met de cao-afspraak over de regeling zware beroepen?

Arbeidsomstandig- heden en CAO
Signalen

Regeling zware beroepen

Arbeidsomstandig- heden en CAO
Signalen

De medezeggenschap bij NS, hoe zit dat nou?

Verkiezingen
Signalen

Koningsdag 2024

Sociale- en Spoorwegveiligheid
Signalen

Uitslag 2e ledenraadpleging CAO resultaat.

Arbeidsomstandig- heden en CAO
Bekijk meer