Signalen

Proeftuin ERTMS

Sociale- en Spoorwegveiligheid

Tilburg, 25 mei 2021

Proeftuin ERTMS

 

Naar aanleiding van berichten in de media over ERTMS heb ik onderstaand bericht aan Anne Hettinga van Arriva gestuurd:

Afgelopen donderdag las ik het bericht dat het Noorden gaat fungeren als proeftuin voor invoering van ERTMS. Van de staatssecretaris, provincies, ProRail en Arriva las ik enthousiaste reacties. En terecht. Alles wat het spoor, en dus ook het werk van onze leden, veiliger kan maken, is van harte welkom. Jij gaf zelf in de media ook aan de veiligheid zeer belangrijk te vinden. In die zin hoop ik ook dat jullie op zeer korte termijn de juiste beslissingen rondom de NABO's nemen.

Door verschillende partijen werd er bij het onderwerp ERTMS gesproken over automatisch of zelfrijdende treinen. Je kunt je voorstellen dat dit wel iets doet met machinisten. Ze vragen zich o.a. af hoe hun baan er straks uitziet met ERTMS. Zit er in de toekomst nog een machinist op de trein bij Arriva? Ik heb jou t.a.v. ATO wel eens uitspraken horen doen over de toekomst van de machinist. Volgens jou blijft de machinist op de trein. Een uitspraak waar de VVMC zich natuurlijk prima in kan vinden. We merken dat er nu, na de mediaberichten van afgelopen donderdag, opnieuw discussies ontstaan over de toekomst van de machinist. Ik wil je hierbij vragen of jij je nog eens wilt uitspreken over de toekomst van de machinisten bij Arriva. Alvast dank daarvoor!

Inmiddels heb ik een reactie ontvangen. Helaas betreft het hier nog geen duidelijkheid over de toekomst van de machinisten bij Arriva maar een uitnodiging. Een uitnodiging om samen met onze jongerenorganisatie (JOR) te komen praten. En daar gaan wij uiteraard gebruik van maken!

 

Wim Eilert | vakbondsbestuurder

 

Meer binnen dit onderwerp

Signalen

NS ziet niets in compensatie

Arbeidsomstandig- heden en CAO
Signalen

Inhuur beveiligingsassistenten zorgt voor inkomstenderving bij de HC's. (2)

Arbeidsomstandig- heden en CAO
Signalen

Inhuur beveiligingsassistenten zorgt voor inkomstenderving bij de HC's.

Arbeidsomstandig- heden en CAO
Signalen

Noodkreet aan het adres van Wouter Koolmees!

Sociale- en Spoorwegveiligheid
Signalen

Vakbonden bereiken onderhandelingsresultaat NightJet Zürich

Arbeidsomstandig- heden en CAO
Signalen

We gaan door!

Arbeidsomstandig- heden en CAO
Bekijk meer