Signalen

Nader onderzoek DDZ

Wet- en regelgeving

Na diverse meldingen van het personeel over een onrustige loop van de dubbeldekstreinen (DDZ) van NS, heeft de directie van NS het enige juiste en verstandige besluit genomen door deze treinen allemaal per direct uit de dienst te nemen. Besloten is om nader onderzoek te doen naar de oorzaak van de zeer onrustige loop van deze treinen.

Dit verschijnsel doet zich vooral voor bij snelheden boven de 120 km/u en zou kunnen leiden tot ontsporing van de trein. Dat een ontsporing bij zo’n hoge snelheid resulteert in een regelrecht ramp, hoeven we niet uit te leggen. Begin dit jaar ontspoorde in Den Haag een DDZ. De trein reed op dat moment met een lage snelheid. Als dit was gebeurd op de vrije baan met veel reizigers aan boord dan was het een grote ramp geworden. We kunnen rustig vaststellen dat medewerkers en reizigers hier veel geluk hebben gehad. De VVMC heeft destijds vraagtekens gezet bij het handelen van NS. Volgens onze informatie zijn er kort voor de ontsporing twee meldingen van machinisten geweest over de staat van het betrokken materieel. 

Dit toont maar weer eens aan dat als machinisten en conducteurs iets melden, deze meldingen uiterst serieus genomen moeten worden. Een pluim voor het rijdend personeel dat deze meldingen gedaan heeft en voor de adequate reactie van NS, om de treinen per direct uit de dienst te nemen, is hier dan ook op zijn plaats. 

We gaan er vanuit dat NS zijn personeel voortaan zo serieus blijft nemen en hopen dat andere spoorvervoerders hier een voorbeeld aan nemen. 

Blijf melden mensen, het heeft (uiteindelijk) zin!

Met vriendelijke groet, 

Wim Eilert | Vakbondsbestuurder VVMC

Meer binnen dit onderwerp

Signalen

SPOORVAKBONDEN GAAN IN OVERLEG MET NS ULTIMATUM BLIJFT ECHTER VAN KRACHT: STAKINGEN GAAN DOOR!

Arbeidsomstandig- heden en CAO
Signalen

Stakingsoproep gezamenlijke vakbonden bij NS Regio`s West en Noordwest als eerste aan de beurt

Arbeidsomstandig- heden en CAO
Signalen

Acties 2e stakingsgolf bij NS bekend Wij starten a.s. vrijdag 9 september

Arbeidsomstandig- heden en CAO
Signalen

Massale actiebereidheid bij 5daagse estafettestaking Directie NS is aan zet.

Arbeidsomstandig- heden en CAO
Signalen

Geslaagde acties, komende week vervolg

Arbeidsomstandig- heden en CAO
Signalen

Stakingsoproep gezamenlijke vakbonden bij NS Regio Noord als eerste aan de beurt

Arbeidsomstandig- heden en CAO
Bekijk meer