Signalen

Nader onderzoek DDZ

Wet- en regelgeving

Na diverse meldingen van het personeel over een onrustige loop van de dubbeldekstreinen (DDZ) van NS, heeft de directie van NS het enige juiste en verstandige besluit genomen door deze treinen allemaal per direct uit de dienst te nemen. Besloten is om nader onderzoek te doen naar de oorzaak van de zeer onrustige loop van deze treinen.

Dit verschijnsel doet zich vooral voor bij snelheden boven de 120 km/u en zou kunnen leiden tot ontsporing van de trein. Dat een ontsporing bij zo’n hoge snelheid resulteert in een regelrecht ramp, hoeven we niet uit te leggen. Begin dit jaar ontspoorde in Den Haag een DDZ. De trein reed op dat moment met een lage snelheid. Als dit was gebeurd op de vrije baan met veel reizigers aan boord dan was het een grote ramp geworden. We kunnen rustig vaststellen dat medewerkers en reizigers hier veel geluk hebben gehad. De VVMC heeft destijds vraagtekens gezet bij het handelen van NS. Volgens onze informatie zijn er kort voor de ontsporing twee meldingen van machinisten geweest over de staat van het betrokken materieel. 

Dit toont maar weer eens aan dat als machinisten en conducteurs iets melden, deze meldingen uiterst serieus genomen moeten worden. Een pluim voor het rijdend personeel dat deze meldingen gedaan heeft en voor de adequate reactie van NS, om de treinen per direct uit de dienst te nemen, is hier dan ook op zijn plaats. 

We gaan er vanuit dat NS zijn personeel voortaan zo serieus blijft nemen en hopen dat andere spoorvervoerders hier een voorbeeld aan nemen. 

Blijf melden mensen, het heeft (uiteindelijk) zin!

Met vriendelijke groet, 

Wim Eilert | Vakbondsbestuurder VVMC

Meer binnen dit onderwerp

Signalen

VVMC maakt de balans op

Arbeidsomstandig- heden en CAO
Signalen

Kruimelwerk

Arbeidsomstandig- heden en CAO
Signalen

Zorgen onder de medewerkers over overname Arriva door Amerikaanse investeerder

Arbeidsomstandig- heden en CAO
Signalen

2de Onderhandelingsdag CAO NS

Arbeidsomstandig- heden en CAO
Signalen

CAO flits De kop is eraf!

Arbeidsomstandig- heden en CAO
Signalen

Vergoeding ‘rode zaterdag/rood weekend’

Arbeidsomstandig- heden en CAO
Bekijk meer