Signalen

Kruimelwerk

Arbeidsomstandig- heden en CAO

Laat NS eerst maar eens met een fatsoenlijk loonbod komen.

Tilburg, 23 november 2023

Dat is wat de laatste 2 dagen (afgelopen dinsdag en woensdag) onderhandelen hebben opgeleverd. Woensdag jl. hebben we jullie nog via een filmpje laten weten dat wat ons betreft NS met een nieuw loonbod moet komen.

Het belachelijk lage loonbod van 3,8% voor 1 jaar (per 1-1-2024 2% en per 1-10-2024 1,8%. Effectief is dit 2.45% voor 1 jaar) is ingeslagen als een bom bij onze achterban. Rondom ons heen worden er in andere sectoren cao’s afgesproken met veel hogere percentages. Het personeel dat op luchthavens de bagage in en uit het vliegtuig haalt, ontvangt een grotere salarisstijging dan waar bonden om vroegen. Zo kan het ook NS!

Natuurlijk hebben we niet stilgezeten tijdens de laatste 2 onderhandelingsdagen en zijn er voorstellen van de VVMC besproken maar de opbrengst hiervan is in onze ogen nog kruimelwerk. Op belangrijke voorstellen van de VVMC (ouderenregelingen/extra eindtrede/roosters) wil NS een onderzoek uitvoeren waarbij, bij sommige onderzoeken, de resultaten pas eind 2025! bekend zijn. Daar hebben onze leden bij een 1-jarige cao helemaal niets aan. Ook heeft NS aan ons gevraagd om t.a.v. de voorstellen die te maken hebben met loon en vergoedingen, keuzes te maken. Dat gaan wij dus niet doen. Laat NS eerst maar eens met een fatsoenlijk loonbod komen. Het huidige loonbod is een belediging naar de medewerkers. NS kampt al langere tijd met bezettingsproblemen en dat betekent dat de druk op het huidige personeelsbestand groot is. Agressie richting het roostergebonden personeel is de laatste jaren alleen maar toegenomen. De kans dat je tegenwoordig een klap voor je kop krijgt is groter dan ooit. En deze mensen wil NS afschepen met een loonsverhoging van 3,8%.

Wij hebben gisterenmiddag aangegeven dat het niet veel zin had om door te gaan. Er staat nog 1 onderhandelingsdatum gepland op 14 december. Wij gaan de tijd tot 14 december gebruiken om onze leden bij te praten over hoe de onderhandelingen tot nu toe verlopen zijn en de opstelling van NS hierin. Samen zullen we bepalen hoe we verder gaan op 14 december. Jullie horen van ons!

 

 

Meer binnen dit onderwerp

Signalen

Partijen gaan niet in cassatie m.b.t. vonnis ontslagvergoeding bodemprocedure NS Service Stations

Arbeidsomstandig- heden en CAO
Signalen

Extra standplaatsbezoeken, t.b.v. het cao-onderhandelingsresultaat

Arbeidsomstandig- heden en CAO
Signalen

Ledenraadpleging

Arbeidsomstandig- heden en CAO
Signalen

Onderhandelingsresultaat CAO NS 2024-2025

Arbeidsomstandig- heden en CAO
Signalen

Stand van zaken cao onderhandelingen

Arbeidsomstandig- heden en CAO
Signalen

NS KOM OVER DE BRUG!

Arbeidsomstandig- heden en CAO
Bekijk meer