Signalen

Integraal bod van NS is van tafel!

Arbeidsomstandig- heden en CAO

Onze achterban was duidelijk, het voorstel van NS kon in de prullenbak!

 

Zaltbommel, 30 juni

 

De VVMC heeft vanmorgen bij de start van de onderhandelingen direct aangegeven dat het integraal bod dat NS vorige week deed van tafel moet. Onze achterban was duidelijk, het voorstel van NS kon in de prullenbak! En daar is het gelukkig ook terecht gekomen. Een lichtpuntje, maar ook het enige lichtpuntje van vandaag was dat NS aan gaf dat zij hun eigen voorstel om de ouderenregelingen te koppelen aan de AOW leeftijd intrekken.

Wij hebben aangegeven dat al onze voorstellen nog op tafel liggen. We zijn niet bereid om hier concessies op te doen. Onze achterban heeft ons een duidelijke opdracht meegegeven en die willen we binnenhalen. De reactie van NS op onze voorstellen is ronduit teleurstellend te noemen. Afgezien van een paar kleine puntjes zijn er geen belangrijke toezeggingen gedaan. En al helemaal niet m.b.t. de loonparagraaf. We kunnen de conclusie trekken dat het gat tussen de partijen erg groot is. Er is grote twijfel of dit nog overbrugbaar is. Op 7 juli staat de laatste (reserve) onderhandelingsdag gepland en zal duidelijk zijn of we toch nog tot goede afspraken komen.

Mochten we niet tot goede afspraken komen dan weten we dat onze achterban klaar staat. Dat hebben we vorige week in Utrecht mogen zien. We hebben alle vertrouwen dat bij eventuele volgende acties die bereidheid er weer is. En dan wel in de tijd van NS. Zoals jullie wellicht al gelezen hebben, hebben we de actieleiders al uitgenodigd om te overleggen. We houden jullie op de hoogte!

Meer binnen dit onderwerp

Signalen

NS ziet niets in compensatie

Arbeidsomstandig- heden en CAO
Signalen

Inhuur beveiligingsassistenten zorgt voor inkomstenderving bij de HC's. (2)

Arbeidsomstandig- heden en CAO
Signalen

Inhuur beveiligingsassistenten zorgt voor inkomstenderving bij de HC's.

Arbeidsomstandig- heden en CAO
Signalen

Noodkreet aan het adres van Wouter Koolmees!

Sociale- en Spoorwegveiligheid
Signalen

Vakbonden bereiken onderhandelingsresultaat NightJet Zürich

Arbeidsomstandig- heden en CAO
Signalen

We gaan door!

Arbeidsomstandig- heden en CAO
Bekijk meer