Signalen

Deze week gaan wij staken voor betere afspraken voor de cao 2023.

Arbeidsomstandig- heden en CAO

Opeens worden er Krokodillentranen gehuild.

Beste vakbondsleden,

 

Deze week gaan wij staken voor betere afspraken voor de cao 2023.

 

Zoals jullie ongetwijfeld hebben meegekregen starten wij onze acties in de 3 noordelijke provincie. Op donderdag de 15e in Leeuwarden, vrijdag de 16e in Groningen en maandag de 19e op het traject Emmen-Zwolle.

De afgelopen dagen hebben we berichtgeving van Arriva voorbij zien komen. Werkgevers hebben zich tijdens de cao onderhandelingen erg arrogant opgesteld. Ze waren nauwelijks geïnteresseerd in het maken van goede afspraken voor hun personeel, kwamen met ondoordachte voorstellen en waren gedurende de onderhandelingen alleen maar aan het vertragen. Wat opviel tijdens de onderhandelingen was:

  • Herhaaldelijk beloftes niet nakomen
  • Cao onderhandelingen niet serieus nemen.
  • Alle voorstellen van vakbonden niet willen bespreken.
  • Onderhandelaars van werkgevers zaten zonder mandaat.
  • Belachelijk laag loonbod.

 

We zien nu ineens dat zij een andere strategie hebben gekozen. Opeens worden er Krokodillentranen gehuild. In de laatste nieuwsbrief van Arriva staat: “we hebben ons vanaf het begin voor de volle 100% ingezet om een nieuwe cao te realiseren voor 1 januari 2023”. Dat heeft Arriva dus NIET gedaan! Vertragen, afspraken niet nakomen en alle voorstellen van vakbonden van tafel vegen heeft niets te maken met “de volle 100% inzet”. En als klap op de vuurpijl zaten de onderhandelaars van Arriva en Keolis zelfs zonder mandaat. Met wie moeten bonden dan afspraken maken?? Het heeft te maken met arrogantie en desinteresse! Het hele onderhandelingstraject en de voorstellen van de werkgevers waren een grote vette middelvinger naar de werknemers.

 

Nu de stakingen naderen zien we opeens dat werkgevers zich in allerlei bochten wringen. We zien allerlei brieven rondgaan om toch vooral niet te gaan staken. Ze hebben jullie actiebereidheid onderschat. Zijn ze bang voor stakingen? Hebben ze jullie onderschat? Worden ze zenuwachtig?

Tijdens de bijeenkomsten hebben we veel met elkaar gesproken. De boodschap van jullie was duidelijk, het bod zoals het er lag is massaal afgewezen en de actiebereidheid 100% was! Jullie verdienen beter! Na paar jaar op de zure appel te hebben gebeten is het nu tijd dat werkgevers over de brug komen!

 

Sluit je aan bij onze acties! Ook jouw collega’s die niet lid zijn van de vakbond kunnen zich aansluiten bij onze acties! Voor meer informatie hierover kun je altijd informatie krijgen van 1 van de drie vakbonden.

 

De komende dagen zullen wij je informeren over de stakingen, zoals informatie over locatie, tijdstippen en inschrijven.  Houd de nieuwsbrieven in de gaten!

 

 

Met vriendelijke groet,

Wim Eilert

Sijtze de Bruine

Edwin Kuiper

 

Meer binnen dit onderwerp

Signalen

Solidariteit 3 minuten aktie

Sociale- en Spoorwegveiligheid
Signalen

Rijdend Personeel aangevallen in trein bij Den Haag HS

Sociale- en Spoorwegveiligheid
Signalen

Bouwplaats Hoofddorp Opstel

Sociale- en Spoorwegveiligheid
Signalen

Rondgang VVMC nieuw onderhandelingsresultaat NS cao 1 januari 2024 / 1 maart 2025

Arbeidsomstandig- heden en CAO
Signalen

In de vroege ochtend van vrijdag 29 maart jl. hebben bonden opnieuw een CAO resultaat met NS bereikt.

Arbeidsomstandig- heden en CAO
Signalen

Terug naar de onderhandelingstafel.

Arbeidsomstandig- heden en CAO
Bekijk meer