Signalen

De drie-eenheid bij Sociale Veiligheid

Sociale- en Spoorwegveiligheid

Wat betekent dat voor mij, voor ons?

Tilburg, 14 december 2021

 

Dat is een vraag die nu speelt bij de V&S medewerkers. Vanuit de signalen die we horen en lezen zien we betrokken mensen die veel plannen hebben met V&S. De plannen over toekomstige veranderingen leiden tot vragen. Vragen die nog niet allemaal beantwoord kunnen worden en dat geeft onrust. Met die ongerustheid moet je bij een vakbond kunnen aankloppen. De VVMC heeft tijdens het vakbondsoverleg aangegeven duidelijkheid te willen over wat die verandering betekent voor de medewerkers van V&S. Dat wil niet zeggen dat we tegen veranderingen zijn, maar we willen weten wat die veranderingen voor gevolgen hebben voor de medewerkers. Wij merken namelijk die onrust, omdat we een vakbond zijn van de werkvloer. En als er onrust is, wil je die als VVMC weghalen of omzetten naar actiepunten. Belangrijk is natuurlijk wel dat je dan ook lid wordt van de VVMC, zodat je met die vragen bij ons terecht kunt.

Lid worden van de VVMC? Je vraagt je wellicht af ‘waarom zou ik?’

In deze tijd en in het ‘juridische’ werkveld waarin jij je begeeft, kun je er haast niet omheen lid te zijn van een spoorvakbond bij wie het domein 4 met de paplepel is ingegoten. Wanneer V&S samengevoegd gaat worden met de afdeling sociale veiligheid, waaronder de meldkamer NS en NS security al vallen, is het juist belangrijk om een goede en vakkundige vakbond te hebben die snapt waar het om gaat en jullie belangen blijft behartigen aan tafel bij de werkgever.

Hieronder nog een aantal argumenten waarom een V&S’er juist lid moet worden van de VVMC.

  • De VVMC is een vakbond die staat voor zijn leden en zich van oudsher op verzoek van onze leden hard heeft gemaakt voor de wijziging van S&V naar de V&S organisatie waar de V van veiligheid voorop staat.
  • De VVMC zal je bijstaan als je een conflict hebt met je werkgever. De persoonlijke belangenbehartiging, door collega’s en vakmensen, is juist de kracht van de VVMC.
  • Sterke juridische ondersteuning bij werk en BOA-gerelateerde zaken.
  • De VVMC staat voor goede arbeidsvoorwaarden, verdediging van werk, loon en een veilige werksituatie.
  • Tijdens rondgangen krijg je als lid van de VVMC de mogelijkheid invloed te nemen op veranderingen in jullie werk, werken en schafttijden en arbeidsomstandigheden, veiligheid en middelen.
  • De VVMC is aangesloten bij het cao-overleg en kan daarom ook jullie belangen verdedigen voor een stevige cao, waarin rechten en vergoedingen voor V&S goed moeten worden verdedigd.

Dus twijfel niet en word lid van de VVMC via www.vvmc.nl/word-lid-van-de-vvmc, via de onderstaande QR code of spreek een kaderlid van de afdeling aan.

Zoals elke V&S ’er zijn wij er als VVMC’ers met én voor elkaar!

Rob de Groot | Vakbondsbestuurder

Wim Eilert | Vakbondsbestuurder

Meer binnen dit onderwerp

Signalen

Partijen gaan niet in cassatie m.b.t. vonnis ontslagvergoeding bodemprocedure NS Service Stations

Arbeidsomstandig- heden en CAO
Signalen

Extra standplaatsbezoeken, t.b.v. het cao-onderhandelingsresultaat

Arbeidsomstandig- heden en CAO
Signalen

Ledenraadpleging

Arbeidsomstandig- heden en CAO
Signalen

Onderhandelingsresultaat CAO NS 2024-2025

Arbeidsomstandig- heden en CAO
Signalen

Stand van zaken cao onderhandelingen

Arbeidsomstandig- heden en CAO
Signalen

NS KOM OVER DE BRUG!

Arbeidsomstandig- heden en CAO
Bekijk meer