Signalen

CAO traject MM kan opgestart worden

Arbeidsomstandig- heden en CAO

De brandstof is veel duurder, de boodschappen zijn duurder, de energierekening is fors hoger en de inflatie rijst de pan uit.

Tilburg, 28 juli 2022

 

Het CAO traject voor een nieuwe CAO MM kan wat de VVMC betreft opgestart worden. Er is inmiddels contact geweest met de werkgevers over een startdatum en het lijkt erop dat we in september beginnen. Dat is ruim voordat de huidige CAO afloopt en daarmee dus ook een goede kans dat we een keer op tijd klaar zijn. De VVMC zal haar leden op korte termijn gaan vragen welke onderwerpen zij belangrijk vinden voor de onderhandelingen.

 

We zien dat het zeer onrustig is bij de vervoerders. Net als de rest van Nederland hebben zij ook te maken met grote problemen in de bezetting. Dat betekent tegelijkertijd dat de druk op de huidige bezetting hoog is. Met grote regelmaat wordt medewerkers gevraagd om extra te werken. De Coronaperiode heeft al het nodige gevraagd van de medewerkers en daar komt de huidige druk op de bezetting nog een keertje bij. Nu en in de afgelopen tijd is er veel gevraagd van medewerkers.

 

Iedereen heeft te maken met veel hogere kosten. De brandstof is veel duurder, de boodschappen zijn duurder, de energierekening is fors hoger en de inflatie rijst de pan uit. De kans is dus groot dat er bij de komende onderhandelingen veel meer dan anders de nadruk op de loonvraag komt te liggen. De rekeningen moeten immers gewoon betaald worden.

 

Zoals hierboven reeds genoemd zullen we op korte termijn onze leden vragen welke onderwerpen er in de voorstellenbrief moeten komen te staan. Jullie ontvangen hierover een mail.

Meer binnen dit onderwerp

Signalen

NS ziet niets in compensatie

Arbeidsomstandig- heden en CAO
Signalen

Inhuur beveiligingsassistenten zorgt voor inkomstenderving bij de HC's. (2)

Arbeidsomstandig- heden en CAO
Signalen

Inhuur beveiligingsassistenten zorgt voor inkomstenderving bij de HC's.

Arbeidsomstandig- heden en CAO
Signalen

Noodkreet aan het adres van Wouter Koolmees!

Sociale- en Spoorwegveiligheid
Signalen

Vakbonden bereiken onderhandelingsresultaat NightJet Zürich

Arbeidsomstandig- heden en CAO
Signalen

We gaan door!

Arbeidsomstandig- heden en CAO
Bekijk meer