Signalen

CAO inloop zeer goed bezocht!

Arbeidsomstandig- heden en CAO

We hadden ervoor gekozen om heel veel standplaatsen (groot en klein) te bezoeken en dat is zeer gewaardeerd door de medewerkers

 

Tilburg, 11 April

 

De VVMC is heel tevreden over de input die de CAO inloop hebben opgeleverd. Heel veel NS medewerkers hebben de moeite genomen om één van de standplaatsen te bezoeken waar de VVMC delegatie zat voor de CAO inloop. We hebben met heel veel NS medewerkers gesproken en hebben veel input ontvangen voor de komende CAO onderhandelingen.

 

We hadden ervoor gekozen om heel veel standplaatsen (groot en klein) te bezoeken en dat is zeer gewaardeerd door de medewerkers. Dik vier weken zijn we op pad geweest om met de medewerkers te praten. En naast CAO onderwerpen is er natuurlijk ook ruimte geweest om andere onderwerpen met de VVMC vertegenwoordigers te bespreken.

 

Naast de CAO inloop hadden de medewerkers ook nog de mogelijkheid om 2 digitale bijeenkomsten bij te wonen of hun bijdrage via de mail aan te leveren. En ook daar is ruimschoots gebruik van gemaakt. Wij maken daaruit op dat de CAO flink leeft onder de medewerkers. We krabbelen weer op uit een periode met veel beperkingen en coronaregels. En dat gaat snel want de reizigersaantallen zitten alweer op het niveau van voor de coronacrisis. De medewerkers zijn de vorige keer akkoord gegaan met het eindbod van NS omdat er toen nog begrip was voor de situatie. We zijn nu dik 2 jaar verder en de medewerkers hebben te maken met een forse toename van de kosten van het levensonderhoud. Brandstofprijzen en energiekosten rijzen de pan uit. De werkdruk op de medewerkers is groot. Er is straks dus genoeg te bespreken aan de onderhandelingstafel.

 

Hoe nu verder? We gaan de input de komende dagen inventariseren en bestuderen. Vanuit deze input halen we de onderwerpen voor onze voorstellenbrief. De komende dagen gaan wij dus de eerste stappen zetten richting voorstellenbrief. Wij houden jullie uiteraard ook van dit proces op de hoogte.

 

Tot slot willen wij jullie nog eens bedanken. Wij hebben er veel plezier aan gehad om met jullie op een standplaats in Nederland te praten. Dank dat jullie de moeite hebben genomen om met ons te praten.

 

 

Met vriendelijke groet,

Wim Eilert | vakbondsbestuurder

Meer binnen dit onderwerp

Signalen

NS ziet niets in compensatie

Arbeidsomstandig- heden en CAO
Signalen

Inhuur beveiligingsassistenten zorgt voor inkomstenderving bij de HC's. (2)

Arbeidsomstandig- heden en CAO
Signalen

Inhuur beveiligingsassistenten zorgt voor inkomstenderving bij de HC's.

Arbeidsomstandig- heden en CAO
Signalen

Noodkreet aan het adres van Wouter Koolmees!

Sociale- en Spoorwegveiligheid
Signalen

Vakbonden bereiken onderhandelingsresultaat NightJet Zürich

Arbeidsomstandig- heden en CAO
Signalen

We gaan door!

Arbeidsomstandig- heden en CAO
Bekijk meer