Signalen

Arriva neemt personeel niet serieus

Sociale- en Spoorwegveiligheid

Tilburg, 5 mei 2021

Arriva neemt personeel niet serieus

Na het verschrikkelijke ongeval in Hooghalen heeft de VVMC direct aan Arriva gevraagd welke maatregelen er genomen worden t.a.v. de veiligheid rondom NABO's. Het overleg hierover met Arriva verloopt ronduit slecht en stroperig. Terwijl het hier om veiligheid gaat voor treinpersoneel en reizigers. In maart heeft de VVMC al vragen gesteld over de NABO's en tot op heden hebben wij geen reactie van Arriva ontvangen. Behalve dan een kort mailtje waarin werd aangegeven dat Arriva in gesprek is met ProRail, maar dat is nog geen beantwoording van onze vragen. Onderstaande e-mail hebben we vandaag aan de directeur HR (en in cc naar dhr. Hettinga) gestuurd:

Dag Ghislaine,

Op 23 maart jl. heb ik jou een mail gestuurd over de NABO's. In deze mail stonden o.a. een 7-tal vragen. Op 2 april jl. kreeg ik een hele korte reactie waarin je alleen aangaf dat jullie constructief met ProRail in gesprek waren. Daarop heb ik jou op 6 april jl. opnieuw een mail gestuurd met opnieuw het verzoek om de vragen te beantwoorden. Vragen die m.i. los van de gesprekken met ProRail prima beantwoord kunnen worden.

We zijn nu bijna een maand verder en nog steeds heb ik geen antwoord op mijn vragen. De vragen die ik gesteld heb stel ik niet voor mijzelf maar voor onze leden. Zij zijn de mensen die iedere dag te maken hebben de NABO's. Zij willen graag weten hoe hun werkgever omgaat met de veiligheid inzake NABO's. Zij willen graag weten hoe de gesprekken met ProRail verlopen en zij willen graag serieus genomen worden. Omdat jij de vragen nog steeds niet hebt beantwoord voelen machinisten en stewards zich nu niet serieus genomen. Ik kan mij niet voorstellen dat jij dit goed vindt. Deze situatie is eenvoudig te veranderen door gewoon op korte termijn de vragen te beantwoorden. Alvast dank daarvoor.

We gaan ervan uit dat we nu wel op korte termijn antwoord krijgen op onze vragen. We houden jullie uiteraard op de hoogte.

Met vriendelijke groet,

Wim Eilert | Vakbondsbestuurder

 

Meer binnen dit onderwerp

Signalen

NS ziet niets in compensatie

Arbeidsomstandig- heden en CAO
Signalen

Inhuur beveiligingsassistenten zorgt voor inkomstenderving bij de HC's. (2)

Arbeidsomstandig- heden en CAO
Signalen

Inhuur beveiligingsassistenten zorgt voor inkomstenderving bij de HC's.

Arbeidsomstandig- heden en CAO
Signalen

Noodkreet aan het adres van Wouter Koolmees!

Sociale- en Spoorwegveiligheid
Signalen

Vakbonden bereiken onderhandelingsresultaat NightJet Zürich

Arbeidsomstandig- heden en CAO
Signalen

We gaan door!

Arbeidsomstandig- heden en CAO
Bekijk meer