Nieuws

Update acties bij NS

Arbeidsomstandig- heden en CAO

Vrijdag 15 oktober 2021

Update acties bij NS

Ongeveer twee weken geleden hebben we via de gezamenlijke nieuwsbrief “Acties bij NS – We zijn nog niet klaar” geïnformeerd dat na de grandioze staking van de Trainmanagers NS Internationaal, de Servicemedewekers, Procesleiders Perron en de Coördinatoren Wal, FNV Spoor en VVMC de volgende staking aan het voorbereiden zijn.

Wij kunnen jullie zeggen dat wij als vakbondsbestuurders en de diverse vakbondsafdelingen niet stil hebben gezeten. Wij beseffen dat staken geen doel op zich is, maar een sterk en zeer belangrijk middel om de werkgever te overtuigen om naar de vakbonden en vooral naar onze leden te luisteren. En NS lijkt niet naar jullie te willen luisteren en daarom hebben wij ons stakingsdraaiboek verder ingevuld.

Wanneer, waar en wie we de volgende “ronde” in staking zullen roepen, houden we geheim. We hoeven de directie immers niet wijzer te maken als ze al zijn.

Wel gaan wij ervanuit dat in ieder geval alle betreffende leden gehoor zullen geven aan de oproep het werk neer te leggen en uiteraard ook je collega’s aan te sporen het werk neer te leggen.

Wij beseffen ons dat alles wel lang duurt, maar wij gaan voor een geslaagd strategisch sterk actietraject. En zoals met alles, goed werk heeft tijd nodig.

met strijdbare groet,

Namens de VVMC: Rob de Groot & Wim Eilert
Namens FNV Spoor: Roos Rahimi & Henri Janssen

Meer binnen dit onderwerp

Nieuws

Nieuw resultaat CAO NS 29 maart 2024

Arbeidsomstandig- heden en CAO
Nieuws

Algemene Leden Vergadering 17 mei 2024

Algemene ledenvergadering
Nieuws

NS wil het onmogelijke mogelijk maken

Arbeidsomstandig- heden en CAO
Nieuws

Rail&OV stelt nieuwe overgangsdatum vast.

Pensioen
Nieuws

Info ledenraadplegingen VVMC

Arbeidsomstandig- heden en CAO
Nieuws

Onderhandelingsresultaat cao NS 2024

Arbeidsomstandig- heden en CAO
Bekijk meer