Nieuws

NS gaat niet in op de eisen van de vakbonden omtrent de plannen Service Stations

Arbeidsomstandig- heden en CAO

Vandaag om 18:00 uur is het ultimatum van de vakbonden (VVMC en FNV Spoor) aan de directie van NS omtrent de plannen Service Stations verlopen. Het antwoord van de directie is ronduit teleurstellend en gaat niet in op onze eisen. De reactie van NS kun je onderaan deze pagina lezen.

Leg je hesje klaar

VVMC en FNV Spoor zijn druk bezig met de voorbereidingen voor de acties. Leg alvast je actiehesje en vlag klaar en houd de berichtgeving in de gaten. Om het succes van de acties zo groot mogelijk te maken, kunnen we op dit moment niet verder ingaan op de datum en de invulling van de acties. Daar informeren we je zo snel mogelijk over.

Registreer je als staker

Als je gaat staken, moet je geregistreerd worden als staker. Zo heb je onder andere recht op een uitkering uit de stakingskas van de VVMC. Alleen leden van VVMC hebben hier recht op. Daar hebben we je naam, personeelsnummer en je lidmaatschapsnummer voor nodig.

Rechten van stakers

Medewerkers mogen niet gevraagd worden of ze gaan staken. Tevens mogen stakende medewerkers geen nadeel ondervinden omdat ze gestaakt hebben. Denk hierbij aan een negatieve beoordeling, overplaatsingen of intrekken van vaststellingsovereenkomsten. NS heeft in het overleg erkend dat staken een belangrijk recht is en dat de medewerkers die willen staken geen enkele hinder daarvan mogen ondervinden.

Samen sterk

Deze acties gaan niet alleen om jouw baan of jouw loon, maar ook om de verhoudingen met de werkgever en om de reiziger in de maatschappij. Het gaat om de toekomst van NS, als een bedrijf om trots op te zijn. Actievoeren lukt alleen als genoeg werknemers overtuigd zijn van deze noodzaak. Samen staan we sterk. Met én voor elkaar!

Lees hier de reactie van NS n.a.v. het ultimatum

 

Meer binnen dit onderwerp

Nieuws

Onderhandelingsresultaat Cao NS

Arbeidsomstandig- heden en CAO
Nieuws

Vakbonden en NS bereiken een onderhandelingsresultaat

Arbeidsomstandig- heden en CAO
Nieuws

Korte terugkoppeling CAO overleg NS te Amersfoort

Arbeidsomstandig- heden en CAO
Nieuws

Start verkennend gesprek met NS

Arbeidsomstandig- heden en CAO
Nieuws

Gesprek met NS wordt hervat

Arbeidsomstandig- heden en CAO
Nieuws

PC Versie

Arbeidsomstandig- heden en CAO
Bekijk meer