Nieuws

Acties bij NS, we zijn nog niet klaar

Bijeenkomsten en acties

Dinsdag 28 september 2021

Woensdag 22 september jl. hebben medewerkers van Service Stations en trainmanagers van de IC Brussel in het Moreelse Park in Utrecht actiegevoerd. Met een geweldige opkomst lieten deze groepen zien dat het klaar is wat hun betreft. Medewerkers van Service Stations laten zich niet zomaar het werk afpakken en de trainmanagers zijn de verdeel en heers tactiek van de directie zat. Sprekers van beide groepen hebben dat op een fantastische wijze die middag verwoord. We kunnen met recht spreken van een zeer geslaagde actiedag.

Maar het zijn niet alleen de medewerkers van Service Stations die de dupe zijn van de afbraakplannen van de directie. Ook andere groepen zoals het Rijdend Personeel gaan hier last van krijgen. Nu al zien we verschuivingen van werkzaamheden van smw's, plp's en cw's richting het Rijdend Personeel. Belachelijk en wat ons betreft onacceptabel!! NS probeert nu al “onopgemerkt” werkzaamheden te verschuiven. Denk bijvoorbeeld aan het werk van de plp naar de RET, mcn, vervangen van 3e partij, reisassistenten door de Hc, maar ook gewoon tijdens je pauze de vraagbaak van reizigers zijn, omdat er geen Wal collega’s meer aanwezig zijn. Dat moeten we niet willen, niet nu en niet in de toekomst. We moeten geen werk gaan doen wat bij andere collega’s hoort. Niet alleen vanwege solidariteit, maar ook vanwege veiligheid en gebrek aan opleiding. Daar komt bij dat het Rijdend Personeel inmiddels al heel veel werkdruk ervaart en niet zit te wachten op extra werkzaamheden.

Het is beter om je nu te realiseren waar NS mee bezig is, dan straks voor een voldongen feit te staan.

Zolang NS niet bereid is te luisteren naar de medewerkers, betekent dit dat FNV Spoor en VVMC de volgende actie gaan voorbereiden. Hierbij sluiten wij niet uit dat er meer medewerkers bij betrokken worden. Jullie horen op korte termijn meer van ons. We gaan door!

 

Met vriendelijke groeten,

Namens de VVMC: Rob de Groot & Wim Eilert

Namens FNV Spoor: Roos Rahimi & Henri Janssen

Meer binnen dit onderwerp

Nieuws

Onderhandelingsresultaat Cao NS

Arbeidsomstandig- heden en CAO
Nieuws

Vakbonden en NS bereiken een onderhandelingsresultaat

Arbeidsomstandig- heden en CAO
Nieuws

Korte terugkoppeling CAO overleg NS te Amersfoort

Arbeidsomstandig- heden en CAO
Nieuws

Start verkennend gesprek met NS

Arbeidsomstandig- heden en CAO
Nieuws

Gesprek met NS wordt hervat

Arbeidsomstandig- heden en CAO
Nieuws

PC Versie

Arbeidsomstandig- heden en CAO
Bekijk meer