Nieuws

Actiebulletin #1

Arbeidsomstandig- heden en CAO

Beste leden,

Vrijdagmiddag 5 augustus om 16.00 uur hebben wij NS een ultimatum gestuurd. NS heeft tot vrijdag 12 augustus a.s. 16.00 uur om substantieel aan onze eisen tegemoet te komen. Zoals jullie weten hebben onze leden de twee voorstellen van NS voor een nieuwe CAO massaal verworpen. Daarbij ook de duidelijke boodschap dat de actiebereidheid heel groot is.

De afgelopen dagen hebben we intensief overleg gehad met de 3 andere bonden over de actievormen die we in kunnen zetten als NS het ultimatum naast zich neer legt. Het lijkt ons goed om jullie hier in mee te nemen. In een landelijk dagblad staat geschreven dat wij over willen gaan tot prikacties. Wij hebben gemerkt dat dit heeft geleidt tot veel vragen/onrust bij sommige leden. We kunnen hier heel duidelijk over zijn, wij gaan geen prikacties organiseren.
Gezien de houding van NS voorzien wij dat het wel eens een lang actietraject kan worden. Wij hebben gekozen voor een model waarin de acties opgebouwd worden. Belangrijk daarbij is dat het niet te lang duurt alvorens de acties beginnen en dat iedereen kan meedoen. Dat kan als we in een bepaalde periode 6 regio’s laten actievoeren. En met actievoeren bedoelen we uiteraard staken. In welke volgorde en wanneer laten wij jullie natuurlijk t.z.t. weten. Van regio’s kunnen we dan uitbouwen naar landelijk.

V.w.b. het gezamenlijk actievoeren met de andere bonden moeten we helaas meedelen dat dat niet helemaal gelukt is. VVMC en CNV zitten op 1 lijn. De VVMC heeft aangegeven dat zij ondanks het verschil blijft kijken naar mogelijkheden om gezamenlijk zaken op te pakken. Bonden hebben wel afgesproken om het ultimatum gelijktijdig te sturen en gelijktijdig te laten aflopen.

Als bijlage is het ultimatum toegevoegd. Klik hier voor de bijlage.

Meer binnen dit onderwerp

Nieuws

Landelijke stakingsdag MultiModaal en OV cao

Arbeidsomstandig- heden en CAO
Nieuws

Geen vooruitgang bij gesprek bonden en werkgevers.

Arbeidsomstandig- heden en CAO
Nieuws

3e stakings dag CAO MUMO Zwolle Emmen

Arbeidsomstandig- heden en CAO
Nieuws

2e Stakingsdag CAO Multimodaal Arriva Groningen

Arbeidsomstandig- heden en CAO
Nieuws

1e Stakingsdag CAO Multimodaal

Arbeidsomstandig- heden en CAO
Nieuws

Aankondiging Acties MUMO

Arbeidsomstandig- heden en CAO
Bekijk meer